logo ihtp

 

Margaret         Christina Andrea

 


 

 

PROGRAMMA  2019 - 2020

De lesweek van 2019 zit er weer op. De data voor 2020 zijn al bekend en gedurende het komend jaar zullen er op diverse plaatsen in het land mogelijkheden zijn om met de IHTP kennis te maken. De data lees je hier beneden.

 

Speeldagen door het jaar

Bij Lies Joosten : samenspel en intervisiedagen voor studenten

9 november samenspel en intervisie
25 januari samenspel en intervisie
7 maart samenspel en intervisie
25 april samenspel en intervisie
 
informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bij Margaret Forrest : Meevaren met jouw snaren 
16 oktober  intervisie en oefendagen
22 november workshop resonante toon vinden voor 2e jaars studenten IHTP en/of graduates
7 december  intervisie en oefendagen
21 februari  intervisie en oefendagen
 3 april  intervisie en oefendagen in Hilversum bij Jan Jonker
Telkens van 13.00-16.00 uur

informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bij Liesbeth Schroen :
Harpcirkels voor beginners
25 september 
23 oktober
20 november
Steeds van 13.00-16.00 uur 
informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bij Alix Colin Belgie :
Voor gevorderden Workshop 1,2 en 3 november
Creatief harpspel, hoe de modi te gebruiken, harpspel voor het welzijn
informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
2020
 
Module 1 en 2 van de IHTP zal komend jaar plaatsvinden in Glastonbury, GB. De data zijn van 16 tot en met 23 juli.
Nadere informatie volgt.
 
 

Extra suggestie 

Eastern Workshop met Daniel Perret

Easter 2020 group

 Intl Harp Therapy Program 2016

 

 

2019 IHTP Europe lesweek van 11 tot en met 21 juli      

 

Prep dagen  11 en 12 juli   10.00-17.00 uur


Introductie dag  13 July  9:00-17:00 uur 


Meet & Greet graduates 19 juli 20.00 uur

 Workshops for graduates  20 & 21 July 9:00-17:00 uur
€ 250,00

 

Musical presentation IHTP 13 July 20:00 uur
Concert met Christina Tourin en Andrea Salvatore (Italiaanse zanger)
Entrance €10,00
 
St. Antoniusstraat 2 Cultureel Centrum De Bombardon Zaal open 19.30 uur

 

IHTP Level 1 & 2 attendance week  14 - 20 july

 

Met

Christina Tourin (VS)~ Jan Jonker ~ Els Denessen

Jolanda Hoogers ~ Noya Nachmany ~ Daniel Perret
Alix Colin (B) ~ Lies Joosten

Margaret Forrest ~ Liesbeth Schroen

De introductiedag en de prepschool geeft een indruk van wat de opleiding inhoudt en kan een opstap zijn om deel te gaan nemen aan het Level 1 programma. Het Prep-school programma op 11 en 12 juli bereidt studenten voor op de opleiding of is een kennismaking met spelen in de modes en improvisaties.
Studenten van elk niveau kunnen aan dit programma deelnemen. 

Om deel te kunnen nemen aan Level 1 is het kunnen spelen van de dorische en aeolische mode een vereiste. Dit wordt geoefend tijdens de Prep dagen.
 

Workshops for graduates  20 & 21 July 9:00-17:00 uur

 

Daniel Perret – Hoe harp te spelen voorbij muziek?
Zou je graag je improvisatie kwaliteiten willen verbeteren en het gebied van prachtige, vrije en gevoelige muziek betreden? In deze workshop leer je om de elementen in jouw muziek te balanceren, hoe je je wezen open kunt stellen voor devotionele muziek  en hoe je muziek kunt maken voorbij de gebruikelijke muzikale ingangen.
Daniel Perret (Frankrijk) is een zeer ervaren muziek therapeut, harpist, healer en schrijver. Hij ziet de harp als een ideaal instrument dat kan bijdragen om de natuur mensen te healen en ook effect te hebben op de spirituele wereld.
 

DanielPerret

Daniel Perret Biografie

De afgelopen 35-40 jaar heb ik spirituele healing en de subtiele effecten van klank bestudeerd en hierin les gegeven. Ik heb verschillende boeken uitgegeven rondom deze thema's. Ik werk met spirituele ontwikkeling in groepen en individuele sessies (ok via Skype). Ik ben muzikant sinds de afgelopen 50 jaar, harpist sinds 1980 en muziektherapeut in het Brive's kinder ziekenhuis sinds 14 jaar.

De afgelopen jaren, zoals ik het noem als spiritueel harpist, hebben mij geleid naar het onderzoeken naar de oorsprong van onze inspiraties and de samenwerking met spirituele wezens van het Goddelijke veld en natuurwezens.
Mijn inzichten over klankhealing omvat vijd factoren: het niveau van bewustzijn van de klank healer, de kwaliteit van het muziek instrument, de gebruikte muzikale elementen, de openheid van de luisteraar en de enrgieen van de plaats en het moment.
De term ' spiritueel' duidt op een hoger niveau van bewustzijn, wat in feite onze meest natuurlijke en gemakkelijkste staat van zijn is, en welke ernaar streeft om in contact te blijven met het Goddelijke veld. Hoe komen we daar?
 
Mijn werk omvat vier pijlers: meditatie (stilte bereiken), creatieve expressie (egoloze, authentieke expressie bereiken), transformatie oefeningen (oplossen van het ego) en het devotionele aspect (gebed en samenwerking met spirituele wezens). Dit is een fascinerende zoektocht, want het geeft ons een glimp van de hogere subtiele effecten van ons harpspel, zo nodig in deze tijd.
Iedereen kan leren om de innerlijke kwaliteiten van een persoon of een muziekstuk beter te ontvangen. Ik leer je om met de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte als wonderbaarlijke brug tussen het energiesysteem van een persoon en het mzuiekstuk. De meest authentieke, spontane en gevoelige muziek interpretatie, reflecteert waar en wie je bent en kan zodoende ruimte maken voor nieuwe ruimtes in ons.
Wanneer je weet hoe je een element kan inzetten voor iemand, kan dit een persoon helpen in het moment, met de situatie waarin hij of zij zich bevindt. 
Overwegend een vijftal niveaus van conceptionalisering kunnen helpen bij het vinden van geschikte muziek voor mensen (aan het einde van het leven of om mensen te helpen hun gewoonten te veranderen ...). Dit kan a.o. geholpen worden door de afwezigheid van herhalingen in het ritme, de melodie en de harmonische structuur. Ik noem dit het derde niveau van muzikale conceptie. De eerste zou al deze elementen gebruiken, de tweede een meer gelaagde soort compositie en een vierde zou stilte, gebed en verfijnde gevoelens benadrukken. Het vijfde niveau zouden we kunnen beschouwen als het goddelijke niveau.
Afhankelijk van de behoeften en verzoeken van de deelnemers zullen we in deze richting werken. Als je me je voorlopige vragen, bezinningen of suggesties kunt schrijven, aarzel dan niet!
 

Catering:

€30,00 per dag voor lunch en diner (vegetarisch); er zijn ook mogelijkheden in het dorp om te eten.
€ 5,00 euro per dag voor de locatiefaciliteiten

Verblijf:
Bij aanmelding ontvangt u een lijst met overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Kamperen op het terrein is ook mogelijk voor €9,00 per nacht.

Kosten:
Prep school €150,00; Introductiedag €75,00 ; Level 1 €950,00 + €300,00 mentorfee; Level 2 €1250,00
De kosten voor level 1 en 2 zijn voor 2,5 jaar studie begeleiding, dus niet alleen voor de lesweek.
De graduates workshop kost € 250,00.Contact:
Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen


M 0031-6-18257160                 Liesbeth Schroen General coordinator IHTP Europe   
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           Lies Joosten coordinator of mentors IHTP Europe

W www.harptherapycampus.com   of www.de-vlindertuin. 

20160722 212838                     

                                                                                                                      20160723 163920