De geschiedenis van harp en het gebruik voor heil en genezing

harp 1

Het gebruik van muziek voor het doel van genezing is erg oud. De Ebers Paprus, gedateerd ongeveer 1500 v.Chr., documenteert het gebruik van bezweringen door Egyptische artsen om de zieken te helpen genezen. In de mysterie scholen van Delphi en Crontona in het oude Griekenland was muziek een wetenschap die door de beroemde muzikant en wiskundige, Pythagoras van Samos (580-511 vC) werd onderwezen en bestudeerd. Hij werd geïnitieerd en leerde zijn leerlingen de kennis van het gebruik van specifieke noten, akkoorden, modi en melodieën van muziek om het gedrag rechtstreeks te beïnvloeden en de gezondheid te herstellen naar het fysieke, emotionele, mentale en geestelijke wezen. Hij geloofde en heeft gezegd te hebben aangetoond dat muziek gedragspatronen kan veranderen en het genezingsproces versnellen.

De harp werd geacht de ziel te helpen door de overgang van het fysieke leven naar het leven aan gene zijde. Harpen werden al 5000 jaar geleden afgebeeld op oude grafwanden. Egyptische hiërogliefen onthullen veel boegharpen die op het graf van Pharaoh Ramses III zijn geschilderd (1198-1166 vC).

In feite is de harp uitgevonden kort na de uitvinding van de boog van de jager; toen iemand aan het touwtje onder spanning plukte en het geluid muzikaal aantrekkelijk vond. De meest primitieve soorten harp zijn eigenlijk muzikale bogen. Er wordt erkend dat de complexere vormen van harp ontwikkeld zijn uit dit idee (men ziet deze lijn vooral in vele oude Egyptische harpen).

harp 3

De lier, een instrument dat verband houdt met de harp, werd uitgevonden door Hermes (de goddelijke boodschapper) en gegeven aan Apollo - de god van genezing en muziek. Apollo zou 'medicijnliedjes' spelen om zieken te behandelen en evenwicht te bevorderen.
In het oude testament van Samuel staan zesentwintig verwijzingen naar het gebruik van de harp van Koning David als een genezend instrument. Wat de harp van David betreft, associëren veel mensen David's harp met middeleeuwse schilderijen, die mensen laten zien met harpen in de gotische vorm.

Tijdens de vroege middeleeuwen, met name in Frankrijk, werd muziek ook gebruikt als geneeskunst als een belangrijk onderdeel van het kloosterleven dat in deze tijd floreerde. Volgens dr. Marie-France Hilgar, een Franse inwoner en specialist in de Franse geschiedenis, was het klooster van Cluny een belangrijke invloedssfeer in Frankrijk en Europa.
Na de oprichting van William van Aquitaine in 910 werd Cluny een model voor de oprichting van kloosters in heel Frankrijk en Italië. Er was geen grotere artistieke inspanning dan die van de geestelijke verbinding en het geloof in God in dit majestueuze gebouw met zijn prachtige kunstglaswerk.

Op dezelfde manier was muziek, zoals beeldende kunst, een ander krachtig middel om God te aanbidden, volgens de Cluny-traditie. "Het staat niet ter discussie dat muziek centraal stond in het leven, en de dood, bij Cluny. Abbot Odo (927-42) heeft deze tekst achter gelaten, net als muziek naar enkele psalmen die hij schreef. Ook heeft hij een verklaring van het belang van muziek bij Cluny achtergelaten, waarduit duidelijk blijkt dat het in de woorden van Manuel Pedro Ferreira een soort van heilige Kation, een projectie van goddelijke spiritualiteit die de zielen van de aanwezigen kon aanraken en verplaatsen. "5 (Ferreira 2002: 45) - Dr. Frederick S. Paxton

harp 4

Niet alleen was muziek centraal in het kloosterleven; Het werd gebruikt om de zieke en de stervende te troosten die tijdens deze tijd het klooster bezochten. Cluny was het kruispunt van de grote pelgrimsteden en het werd, net als alle kloosters die op de Cluniac-traditie werden gebaseerd, een hostel geworden voor de armen, de vermoeide, de vreemdeling, de lijdenden en stervenden.

De Italiaanse filosoof en humanist Marsilio Ficino (1433-1499) kan beschouwd worden als een van de oorspronkelijke therapeutische harpisten, waarvan de ideeën over de connectie van de planetaire archetypes aan het individu een basis vormen voor de hedendaagse archetypische psychologie. Als arts, priester, astrologer en filosoof, zou Ficino muziek voor zijn patiënten spelen met zijn eigen geschreven liedjes die op de lier gespeeld werden, een vroege vorm van muziektherapie. Hij heeft de Renaissance beïnvloed door zijn vertaling en uitleg van de werken van Plato.


In de oudheid werd muziek altijd al beschouwd als een geneeskunst, zodat muziektherapie geen moderne uitvinding is. Mensen uit de oudheid geloofden dat de harp een poort was tussen de hemel en de aarde. Er bestaan ​​talrijke verhalen en mythen over harpspelers en de legendarische muziek van de harp.

In de Keltische wereld werden bijvoorbeeld harpers geacht boodschappen te hebben gebracht van Tir na nOg, wat het 'Land van de Jonge' in Ierse Gaelic betekende en het leven na de dood symboliseerde. Door de mystieke eigenschappen van de harp heeft het de mogelijkheid om de luisteraar naar een verhoogd bewustzijnsniveau te vervoeren en de emoties krachtig te beïnvloeden.
Ook is een harpspeler of bard nooit doelbewust gedood in de strijd. Historisch gezien, in Ierland, was de harpspeler tweede in rang net na de koning! 

In het Bardic bronboek, Inspirational Legacy and Teachings of the Ancient Celts, vertelt auteur John Matthews dat de harp vermoedelijk magische eigenschappen had en werd gebruikt voor genezing in oude Keltische samenlevingen.

Met behulp van de Drie Nobele Snaren, de Harpspeler (bekend als de Dagda, Hogepriesterkoning van de Tautha De Dannan) was in staat om magische krachten uit te voeren.

1. Eerst speelde hij de Noble Strain genaamd Goltrai, de snaren van verdriet, die tranen ontlokten aan degenen die de muziek hoorden.
2. Vervolgens speelde hij de Noble Strain genaamd Geantrai - de snaren van vreugde om vreugde en gelach te brengen
3. Ten derde, de Noble Strain van Suantrai, de nobele snaren van ontspanning en sluimering, vullen de lucht vol zoete, ontspannende en vreedzame geluiden.

 

De Keltische Muziekkring
Hedentendage worden afgestudeerden van het International Harp Therapy Program getraind in de vaardigheid om de Drie Noble Stammen van Keltische muziek te spelen in dienst van hun patiënten. De Keltische Cirkel is een specifiek geformuleerd patroon van muziek met behulp van de Three Noble Strains op een cyclische manier, ontwikkeld door Christina Tourin. Door de Keltische Cirkel heeft de patiënt de gelegenheid om in een veilige, liefdevolle en verzorgende omgeving deel te nemen aan een transformatieve reis door deze drie primaire emotionele staten om optimale genezing, catharsis en heelheid te bevorderen.
In de moderne tijd is er een revival geweest van harpmuziek, van klassieke pedaal harpen naar nieuwe elektrische harpen naar kleine Keltische harpen - en zelfs het gebruik van harpen voor therapie! In overeenstemming met de oude tradities en de oude folklore gebruiken de Certified Therapeutic Harp Practitioners de harp om te troosten rodnom sterven, de emoties te erkennen en de geest te ontspannen.

Muziek ... geluid ... trillingen - we hebben er een relatie mee, het hoort bij ons. De tijdloze invloeden van geluid en muziek worden erkend, geeerbiedigd, bestudeerd en gebruikt, zoals zij al eeuwenlang zijn.

Wat is Therapeutische Harp Studie?

Het International Harp Therapy Programme (IHTP), werkt met geluid en / of muziek en gelooft in zijn kracht. Opgericht in 1990 door Christina Tourin, zowel een muziektherapeut en afgestudeerde van het Resonant Kinesiology programma door Susan Borg; Het trainingsprogramma brengt medische professionals, harpisten, muzikanten, therapeuten, verzorgers en leken samen die muziek / geluid waarderen. Naast een mooie gemeenschap biedt de IHTP zijn leden onderwijs, geloofwaardigheid en voorspraak. Het programma trekt een brede internationale groep van instructeurs, evenals een gevarieerde groep van afgestudeerden en studenten.

harp 11

Het International Harp Therapy Programma

Het ontwikkelen van een opleidingsprogramma begint met een visie. In dit geval was het de visie die werd geïnspireerd terwijl Christina in Glastonbury Tor in Engeland was. Het vloeide voort uit die vloeibaarheid van gedachte en innerlijke visie naar een entiteit die een gewettigde instelling werd. Deze entiteit begon als een gloeiende visie, bevestigd met het nodige beleid en protocollen en met financiële verantwoordelijkheden. Dit proces is tot op heden een van vreugde, toewijding, zelden pijnlijk, en altijd goddelijk geleid. Zij is ook de auteur van het definitieve handboek over alle aspecten van therapeutische harpmuziek met de titel A Cradle of Sound-Harp Therapy Manual.

Cradleofsound

Elke stap langs de weg is zorgvuldig geïmplementeerd met grondige gedachte en meditatieve begeleiding. De volgende opmerkingen van afgestudeerden beschrijven hun standpunten over hun opleiding. Zonder de ondersteuning van de studenten en docenten kan een programma het succes dat het International Harp Therapy programma bevat niet bestaan. Oprechte dankbaarheid gaat naar de studenten om dit programma te volgen. De IHTP heeft geprobeerd de crème de la crème van de beste programma's en docenten aan te bieden.

 

UNICITEIT VAN DE IHTP

1. Het Internationaal Harptherapieprogramma traint zijn beoefenaars op de volgende gebieden:
a. Een "afgestemde taal" leren gebruiken om het beste uit mensen te halen (door middel van studies in psychologie en counseling).
b. De wetenschappelijke en concrete aspecten van geluid ,trillingen begrijpen.
c. Intuïtie ontwikkelen en open staan ​​voor het hier en nu moment van een patiënt.
d. Een verzameling muzikalemogelijkheden om op passende wijze te gebruiken bij diverse gelegenheden.
e. Het wezen van iedere persoon kunnen omarmen.

2. Het International Harp Therapy Programma onderschrijft een evenwicht tussen muziek, geneeskunde en spiritualiteit.

3. Certified Practitioners bieden zowel muziek bij het bed (repertoire uit vele genres) als interactief werk met patiënten aan.

4. In de kern van het programma erkent de beoefenaar dat elk individu zijn eigen Resonante toon, stijl van muzikale voorkeur en hun eigen ritme heeft. Door deze elementen te combineren, biedt de beoefenaar de klant of patiënt hun eigen persoonlijke muzikale reis of "hun eigen wieg van geluid" om hen te helpen bij emotionele, mentale, fysieke en spirituele genezing.

5. Studenten kunnen het hele programma thuis studeren en een Level 1 Certification ontvangen. Door het Level 2 ervaringsprogramma bij te wonen krijgen ze toestemming voor het doen van het hospice-werk. Alle studenten studeren een 10-video-educatieprogramma voor het muziekontwikkelingsgedeelte van het programma.


Wat anderen vertellen over therapeutische harpspel en de IHTP:

Harp Day was een goede gelegenheid om mijn vingers in versnelling te krijgen en over de laatste stukjes van angst te komen die ik had over het spelen voor anderen. Toen ik thuis kwam, realiseerde ik me dat alle oordelen over mijn harpspel weg waren. Nu kan ik in elke situatie voor iedereen spelen en simpelweg waarderen wat er uitkomt en waar ik in mijn ontwikkeling ben. Deze soort groei gebeurt omdat een leraar het toelaat om te gebeuren; Verwacht dat het gebeurt; Wil dat het gebeurt.
Voor mij was deze weeklange sessie een van de rijkste leermogelijkheden die ik als volwassen heb gehad. Maar - hier is het verschil: Ik ben dankbaar om te hebben gewerkt met mensen die hun pad van persoonlijke ontwikkeling lopen. Dit was gewoon een van de beste lessen die ik ooit heb gehad 
ervaren. Ik dank Christina. "-Liz Gilpatrick, CTHP-2002

"Ik voel zo'n ontzag, respect en dankbaarheid voor Christina Tourin's visie en haar bereidheid om deze weg tot in onze huidige tijd door te voeren en te verankeren. Ik voel me meer gepassioneerd over dit werk dan alles wat ik ooit heb meegemaakt.
Essentieel voor het welzijn van de planeet is dat we allemaal onze weg terug naar Bron vinden. Als we onze weg in de materie zingen, dan is het zeker dat toegang tot deze tonen die gestructureerd zijn in ons bewustzijn, harmonie, georganiseerd geluid in deze dimensie herstellen. '
-Alianna Boone, CTHP-2002

Gandhi

Gandhi

Mettertijd heeft Mahatma Gandhi het leven van ongeveer acht miljard mensen beïnvloed. Een van zijn zinnen is 'Je moet de verandering zijn die je in deze wereld wilt zien.' Mensen gaan de therapeutische harpstudie volgen om een ​​grondige kennis te krijgen van de praktijk, toepassingen, filosofieën en wetenschap van therapeutische muziekvorming. Ze werken aan het ontwikkelen van een dieper gevoel van hun eigen gaves en hoe ze die kunnen gebruiken. Zij ontwikkelen vertrouwen, expertise en het vermogen om samen te werken met andere zorgverleners in klinische omgevingen. Zij leren de zakelijke vaardigheden die hen zullen helpen om werk te krijgen. Ze verwerven muzikale vaardigheden en bouwen een geschikt therapeutisch repertoire. Om effectieve beoefenaars van harptherapie te zijn, moeten ze discipline, bewustzijn, nederigheid, medeleven en de intentie om vanuit het hart te werken hebben.

 

MoederTeresa

DE WIJZE VAN MOEDER TERESA

"Vreugde: een vreugdevol hart is het normale resultaat van een hart dat brandt in liefde. We kunnen misschien niet veel geven, maar we kunnen altijd de vreugde geven die voortkomt uit een hart vol liefde.

Vriendelijkheid: wees vriendelijk voor elkaar. Het is beter om fouten met zachtheid te plegen dan om wonderen te doen met onvriendelijkheid.

Stilte: In de stilte van het hart spreekt God. In stilte luistert hij naar ons. Hij spreekt tegen onze zielen.

Genade: Wees nooit bang om te geven. Er is een grote vreugde in het geven, omdat wat we ontvangen veel meer is dan wat we geven.

Geloof: Als je bidt, zal je vertrouwen hebben, en als je geloof hebt, wil je dienstbaar zijn. Geloof in Actie is dienstbaarheid.

Armoede: Er zijn duizenden mensen die voor een stukje brood sterven. Er duizenden mensen die nood hebben aan een beetje liefde.

Liefde: Geef je handen om te dienen en je harten om van te houden. '

 

'Muziek is de universele taal van alle culturen, net als liefde'.

De twee gaan hand in hand. Muziek is Gods Licht en Liefde, die hoorbaar gemaakt wordt voor onze zielen. Wanneer we mooie geluiden horen, worden we met euforische gevoelens geladen, zoals in de eerste stadia van verliefd zijn.
Opgetogenheid en een gevoel van verhoogd bewustzijn vullen elk deel van ons wezen. De chemie lijkt te klikken. We voelen ons vol met liefde. De diepte van onze geliefde's ogen, de zoetheid van onze geliefde's lippen, de wind die door het geliefde haar door de geschiedenis en over culturen ruist, liedjes hebben melodie, harmonie, ritme, tempo en teksten gecombineerd met de magische bedoeling om onze liefde voor een ander uit te drukken .

De relatie met de persoon die je bedient is het belangrijkste aspect van het werk. Het is belangrijker dan het spelen van de harp voor iemand. "- Christina Tourin

 

Christina 1