De Mentor

Je mentor is een betrokken en ervaren therapeutisch harpist, afgestudeerd aan IHTP. Je krijgt een mentor toegewezen, die je gaat begeleiden tjdens de zelfstudie periode van het programma. We zorgen voor een goede match tussen student en mentor. We kijken naar interesses, harp ervaring en natuurlijk de taal. Hoogstwaarschijnlijk maak je al kennis tijdens de interne lesweek in Heythuysen.
Je mentor krijgt ook inzage in je aanmeldingsformulier.

De rol van de mentor

De mentor is je aanspreekpunt tijdens de opleiding. Ze is verantwoordelijk voor het ontvangen en beoordelen van je huiswerk inzendingen (boekverslagen, papers) en de muzikale opdrachten die je digitaal verstuurt. Je hebt ongeveer een keer per maand contact via email, skype, of telefoon, meestal aan het einde van een module. Hij of zij zal je inzending nakijken en van feedback voorzien.
De opleiding is maatwerk, je maakt een persoonlijke en muzikale ontwikkeling door en de mentor ondersteunt je hierbij.

De mentor heeft 15 uur tijd voor level 1 (10 uur) en 2 (5 uur) en houdt dit zelf bij. Dit wordt uit je inschrijfgeld betaald. Mocht je meer tijd nodig hebben van je mentor, dan mag ze je een rekening sturen.

De mentor houdt ook vinger aan de pols hoe je voortgang verloopt en bij hem of haar kun je terecht als je onverhoopt achterstand oploopt of andere aanpassingen maakt in je traject. Je stemt ook je stage plannen met haar af en aan het einde van de opleiding lever je al het gemaakte huiswerk plus de opnames in de vorm van je digitale portfolio bij haar in voor feedback.

Harp les

De mentor is harpist en geeft feedback op je muzikale inzendingen, maar is niet je harpleraar. IHTP gaat er van uit dat je zelf een eigen docent zoekt als je dat nodig hebt, voor techniek, interpretatie en muziektheorie. Desgewenst kan IHTP je tips geven over een geschikte harpdocent in je buurt of leraren aanraden die via skype of zoom les geven.

Vraagbaak

Voor vragen over de struktuur en de vereisten van het programma verwijzen we je naar het studentenhandbook, de huiswerkopdrachten en de website.
Lees aub alles goed door voordat je de kostbare tijd van je mentor gebruikt.