Lies Honduras
 

Stichting HELENDE HARP gaat op REIS !

In januari 2023 gaat Lies Joosten naar Honduras en Guatemala om kennis te delen voor meer muziek in de zorg. Lies is therapeutisch harpiste en mentor/docent van IHTP Europe en mede oprichter van Stichting Helende Harp.
Lies gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het promoten en vergroten van therapeutische muziek in de zorg in Honduras en Guatemala door workshops te geven aan muzikanten en zorgprofessionals over de therapeutische kwaliteiten van muziek.
In Honduras, waar ze jaren gewoond heeft, is al contact met cultureel managers die helpen met de planning en organisatie van de workshops en bijeenkomsten; ze gaat daar les geven aan de muziekacademie en kennis uitwisselen met muzikanten door voorbeeld interacties verzorgen in ziekenhuizen. In Guatemala heeft Lies contact opgenomen met een groep harpisten “Arpas en Armonia”. Ze zal een twee daagse introductie workshop therapeutisch harpspel geven en samen concerten verzorgen in verpleeghuizen.
Ook gaat ze in beide landen een yoga les begeleiden met harp, ter inspiratie.
Het project Helende Harp op Reis is een initiatief van Lies Joosten op vrijwillige basis. Stichting Helende Harp ondersteunt het project met de donatie van een Fullsicle harp. Wil je bijdragen aan de reis- en verblijfkosten?

Donaties welkom via stichting HELENDE HARP via deze betaallink:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/...

☺dankjewel ☺
www.helendeharp.nl
 
 
 
11 Maart 2023 is er weer een introductiedag te Leuvenheim. Meer informatie is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Door het jaar heen is er nu ook de mogelijkheid om speel dagen te volgen op verschillende plaatsen in het land. Voor meer informatie kun je kijken onder Agenda.

 

Iona 2

 

In oktober 2022 en juni 2023 zal de IHTP community samenkomen op het eiland Iona, Schotland. Een aantal leraren ontvangen dan de teacherstraining van module 2.
Vanaf 2023 zullen er dan 5 locaties in de wereld zijn waar de opleiding volledig gegeven wordt door deze nieuwe docenten.
Voor Nederland zijn dat Lies Joosten en Liesbeth Schroen.
De andere locaties zijn Italie (Marianne Gubri), Hongkong (Carmen Lee), Australie (Vimukti Warr en  Louise Bell), Verenigde Staten (Jocelyn Obermeyer).
Christina Tourin, grondlegster van deze opleiding zal gastlessen blijven geven.

 

Wil je graag deelnemen aan de bijeenkomst op Iona in juni? Klik dan hier.


 TEAM affiliates ihtp

Overgang IHTP van Christina Tourin naar 5 aangesloten IHTP-scholen

Christina Tourin startte IHTP in 1990, na een geweldige visie en missie bij Glastonbury Tor: "Een therapeutische harpspeler voor elk ziekenhuis en hospice in 2020".

Sindsdien heeft Christina heel hard gewerkt om haar missie in daden om te zetten; eerst in de VS, later over de hele wereld door te reizen en mensen les te geven in vele landen. Ze heeft geweldig werk geleverd door vele harpisten over de hele wereld te inspireren, die IHTP hebben gestudeerd en zijn gaan werken in ziekenhuizen, hospices en andere zorglocaties.

In de Iona-conferentie werden 6 docenten begeleid door Judith Hit in het onderdeel Resonant Kinesiologie van de studie; het kernonderdeel van IHTP. Deze 6 leraren zullen het werk van Christina voortzetten voor toekomstige generaties, samen met hun teams in 5 landen:
- Karen Soronow zal het centrale Amerikaanse kantoor van IHTP overnemen en zal samen met Martha Waldvogel ook een van de RK-leraren zijn;
- Jocelyn Obermeyer en Rachel Christensen worden docenten van het Amerikaanse team;
- Vimukti Warr (RK) en Louise Bell gaan de Australische IHTP voor hun rekening nemen;
- Carmen Lee wordt de RK-leraar en Affiliate-leider van Hongkong;
- Marianne Gubri wordt de RK-leraar en Affiliate-leider van Frankrijk en Italië;
- Margaret Forrest, Lies Joosten en Liesbeth Schroen (RK) vormen het team voor Affiliate IHTP Europe.


Natuurlijk zal Christina les blijven geven en vele harpisten blijven inspireren, zoals ze haar hele carrière deed. Nu kan ze een stap terug doen in het organisatiegedeelte en dit overdragen aan de 5 Affiliate leiders.