Voorstelling “Levenszwaan”  door CTHT Esther Mirjam Griffioen


In onze hedendaagse maatschappij is het thema dood steeds meer in de medische hoek terecht gekomen. Daarbij is de dood, sterven en rouw in het alledaagse leven in de schaduw komen staan. Het voelt voor veel mensen ongemakkelijk om erover te praten, laat staan om ermee om te gaan als een dierbare komt te overlijden en de confrontatie met leegte en gemis onvermijdelijk is.
Verhalenvertelster Esther Mirjam Griffioen, komt samen met haar harp en verhalen uit diverse culturen een voorstelling geven rondom het levenseinde. Haar voorstelling “Levenszwaan” beoogt het thema rondom dood, sterven en rouw op de kaart te zetten. Na de voorstelling van ruim een uur gaat ze met de deelnemers in gesprek over deze thema’s. Vervolgens zal ze de deelenemrs meenemen in een labyrint, waar je mag ervaren hoe je "het oude" los kunt laten en "het nieuwe" ontvangen.
De uit Nederland afkomstige verhalenvertelster werkt al jaren in Bretagne in verpleeg- en bejaardenhuizen met mensen met Alzheimer. Ook op de neonatologie, in ziekenhuizen en in de palliatieve zorg is ze te vinden met haar therapeutische harpspel. Deze ervaringen brachten haar op het idee van deze voorstelling.
 
Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: 35 euro
Tijd: 14.00-17.00 uur


 
12 Maart 2022 is er weer een introductiedag. Meer informatie volgt of is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

 

 

Door het jaar heen is er nu ook de mogelijkheid om prep dagen te volgen op verschillende plaatsen in het land. Voor meer informatie kun je kijken onder Agenda.

 

Iona 2

 

In 2022 zal de IHTP community samenkomen op het eiland Iona, Schotland. De lessen van level 1 en 2 zullen dan ook daar gegeven worden.

De data zullen zijn:

Graduates en studenten van de IHTP zijn hiervoor uitgenodigd.